INSKOLNING

Vi har en metod med korta inskolningspass. 1 timme första veckan och 2 timmar till att starta med andra veckan. Det ska vara roligt på inskolningen och det är bra om barnen inte vill gå hem för då längtar de tillbaka.

ÅLDER 1-2 år

Målning, sång och sagor är uppskattade aktiviteter hos de yngre barnen. Mycket utevistelse är bra för hälsan och välbefinnandet.

Leken är i fokus - i den fria leken tränar de på samarbete och kommunikation.

Efter maten sover de utomhus i vagnar.

TRADITIONER

Vi tycker att det är viktigt att bevara våra traditioner som påsk, midsommar och jul. Till påsk kommer påskkärringen Asta Kvasta flygandes och till jul kommer tomten på vinden på besök.

Barnens födelsedagar uppmärksammar vi också.

 

ÅLDER 3-4 år

Babblarna är ett omtyckt gäng som hälsar på, då får barnen träna och utveckla sitt språk.

Hinderbanor och röris både inne och utomhus är populära aktiviteter.

På vilan ligger barnen och lyssnar på cd-sagor på sina madrasser.

 

ÅLDER 5 år

Barnen får ett eget rum som erbjuder olika material för språk och matematikträning. Vi besöker även Asköviken där vi får ta del av djur och naturkunskap. Varje sommar gör vi en avslutningsresa till Eskilstuna Zoo som är mycket uppskattat.

IT

Under vårterminen 2017 har vi börjat att programmera på förskolan. Vi har använt Bee-Bot och Blue-Bot. Barnen har varit nyfikna och de har börjar behärska det datalogiska tänkandet med olika problemlösningar och att klara av att följa ett mönster. 

FÖRSKOLEKLASS

Det sista året som barnet går hos oss så samarbetar vi med Dingtuna skola och Busvisslans förskola. Vi träffas regelbundet i skogen, vi besöker även förskoleklassens lokaler och matsal och träffar personal.

VERKSAMHETEN